کارخانه تولید کاستیک سودا


شرکت ما با دارا بودن کارخانه تولید کاستیک سودا با کیفیت و خلوص مناسب آماده خدمت رسانی به مصرف کنندگان محترم می باشد.

روش تولید سود پرک یا کاستیک سودا

سود پرک یک ماده پرکاربرد و پر مصرف است که در طول زندگی بارها از آن استفاده کرده‌ایم. در مقاله سود پرک چیست به‌صورت کامل در خصوص این ماده صحبت کرده‌ایم که محتوای این مقاله می‌تواند برایتان مفید باشد. اما برای تولید سود پرک جامد دو روش اصلی وجود دارد:

تولید سود پرک با فرایند الکترولیز

این روش رایج‌ترین روش تولید سود سوزآور است و در آن از الکترولیز محلول آب نمک (NaCl) برای جداسازی سدیم هیدروکسید (NaOH) و گاز کلر (Cl2) استفاده می‌شود. سه نوع سلول الکترولیز برای این فرایند وجود دارد

سلول جیوه‌ای

این روش قدیمی‌تر است و به دلیل مشکلات زیست‌محیطی و مسائل مربوط به سلامتی، به طور فزاینده‌ای کنار گذاشته می‌شود.

سلول دیافراگمی

این روش از یک دیافراگم متخلخل برای جداکردن محلول سود سوزآور از گاز کلر استفاده می‌کند.

سلول غشایی

این روش جدیدترین و کارآمدترین روش است و از یک غشای تبادل یونی برای جداسازی یون‌های سدیم و کلر استفاده می‌کند.

تولید سود پرک با فرایند سوزاندن سودا

این روش شامل سوزاندن کربنات سدیم (Na2CO3) در دمای بالا برای تولید اکسید سدیم (Na2O) و دی‌اکسیدکربن (CO2) و سپس واکنش اکسید سدیم با آب برای تولید سود سوزآور می‌شود.

مراحل تولید سود سوزآور

تولید سود مایع 50 درصد

از طریق روش سنتی آبشاری و یا روش ممبران می‌توان سود مایع 50% را تولید کرد که هزینه راه‌اندازی به روش سنتی بسیار کمتر از روش صنعتی ممبران یا غشایی است. در روش ممبران از یک غشای نیمه تراوا برای جداسازی یون‌های سدیم و هیدروکسید از محلول نمک مذاب استفاده می‌شود.

معادله شیمیایی این واکنش به‌صورت زیر است:

2 NaCl + 2 H2O → 2 NaOH + Cl2 + H2

تغلیظ و جامدسازی سود مایع

سود مایع تولیدی از مرحله قبل، تغلیظ و سپس خشک می‌شود تا به‌صورت سود پرک (جامد) درآید. فرایند تغلیظ و خشک‌شدن می‌تواند با روش‌های مختلفی مانند تبخیر تحت خلأ، تبخیر با گردش مکانیکی بخار آب یا استفاده از مبدل‌های حرارتی انجام شود. تقریباً فرایند تولید سود پرک با گرید ON و OFF مشابه یکدیگر است؛ ولی برای تولید سود پرک OFF از تجهیزات ساده‌تری می‌توان استفاده کرد.

در نهایت، سود پرک تولید شده، بسته‌بندی و به بازار عرضه می‌شود

عوامل مؤثر بر کیفیت سود سوزآور

کیفیت سود پرک یا کاستیک سودا باتوجه‌به درصد خلوص آن مشخص می‌شود، این ماده شیمیایی از خلوص 50 درصد تا 99 درصد در بازار موجود است که برای کاربردهای مختلف قابل استفاده می‌باشد. تولیدکنندگان سودپرک، ماده اولیه را از پتروشیمی دریافت می‌کنند که در برخی موارد به دلیل کم بودن خلوص اولیه سودپرک در این ماده که به سودپرک OFF گرید نیز نامیده می‌شود؛ در نتیجه محصول نهایی نیز دارای خاصیت کمتری است که برای صنایع غیرحساس مانند تولید مواد شوینده مورد استفاده قرار میگیرد.

حال اگر ماده اولیه دارای خلوص مناسب باشد و از روش‌های استاندارد تولید کاستیک سودا استفاده شود؛ یک ماده جامد با درصد خلوص بالا در حدود 98 الی 99 درصد تولید می‌شود که به آن سودپرک ON گرید می‌گویند. در مقاله تفاوت سودپرک ON و OFF به صورت کامل درخصوص کاربردها و تفاوت‌های درصدخلوص‌های مختلف سودپرک صحبت کرده‌ایم که محتوای آن می‌تواند برایتان مفید باشد.

تولیدکننده سود پرک در ایران

سود پرک یک ماده مفید باخاصیت قلیایی بالا در صنعت است که توسط شرکت‌های مختلف تولید و عرضه می‌شود. شرکت پارسه سود اروند با سال‌ها تجربه در تولید و صادرات سود پرک به سراسر جهان، تولیدکننده کاستیک سودا در ایران است که این ماده را با خلوص بالا تولید و عرضه می‌کند. برای خرید عمده و سفارش سود پرک با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

نکات ایمنی در استفاده از سود پرک

سود پرک یا هیدروکسید سدیم، ماده‌ای شیمیایی قلیایی قوی و خورنده است که در صنایع مختلفی از جمله تولید صابون، نساجی، پالایشگاه و صنایع شیمیایی کاربرد دارد. با وجود کاربردهای فراوان، کار با سود پرک به دلیل خطرات بالقوه‌ای که دارد، نیازمند رعایت نکات ایمنی دقیق است که در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

خطرات استفاده از سود پرک

  • سوختگی: تماس سود پرک با پوست و چشم می‌تواند باعث سوختگی‌های شدید شود. شدت سوختگی به غلظت سود، مدت زمان تماس و حساسیت فرد بستگی دارد.
  • تحریک تنفسی: استنشاق بخارات سود پرک می‌تواند باعث تحریک دستگاه تنفسی، سرفه، تنگی نفس و در موارد شدید، آسیب به ریه‌ها شود.
  • بلع: بلعیدن سود پرک می‌تواند منجر به سوختگی‌های شدید دستگاه گوارش، درد شکم، تهوع، استفراغ و حتی مرگ شود.

رعایت نکات ایمنی در استفاده از کاستیک سودا

بهتراست هنگام کار با مواد شیمیایی از جمله سودپرک برخی نکات را رعایت کنید تا از ایجاد عوارض استفاده از کاستیک سودا جلوگیری شود برخی از مهم‌ترین نکات ایمنی هنگام استفاده از سودپرک را در ادامه بررسی می‌کنیم:

استفاده از تجهیزات حفاظتی

هنگام کار با سود پرک باید از لباس‌های محافظ مانند دستکش، عینک، ماسک و چکمه‌های ضد اسید استفاده کنید.

تهویه مناسب

محل کار با سود پرک باید تهویه مناسب داشته باشد تا بخارات آن به بیرون تخلیه شود.

بسته‌بندی صحیح سود پرک

سود پرک باید در ظروف دربسته، خنک و خشک نگهداری شود. بسته‌بندی این ماده در شرکت‌های تولیدکننده سود پرک به‌صورت استاندارد در بسته بندی‌های مناسب انجام می‌گیرد.

آموزش استفاده از کاستیک سودا

افراد باید قبل از کار با سود پرک آموزش‌های لازم را ببینند و از خطرات و نکات ایمنی آن آگاه باشند.

اقدامات در مواقع تماس با سود پرک:

تماس با پوست: محل تماس را فوراً با آب فراوان به مدت 15 تا 20 دقیقه شستشو دهید و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید.

تماس با چشم: چشم را بلافاصله با آب فراوان به مدت 15 تا 20 دقیقه شستشو دهید و به پزشک مراجعه کنید.

استنشاق: به هوای تازه بروید و در صورت تنگی نفس از اکسیژن استفاده کنید.

بلع: فوراً به پزشک مراجعه کنید و به‌هیچ‌وجه مایعات یا مواد تحریک‌کننده به فرد ندهید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی روش‌های تولید کاستیک سودا و استفاده از آن در صنعت پرداختیم. برای سفارش و خرید کاستیک سودا از تولیدکنندگان معتبر در این زمینه مشورت بگیرید و قبل از استفاده از آن نکات ایمنی را رعایت کنید.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید
املاک ما

وب سایت ما،بازار بزرگ اینترنتی، است؛ چرا که با قدم گذاشتن در آن می‌توانید ،یک خرید و خدمات اینترنتی لذت بخش، با قیمت مناسب و ارزان به همراه تخفیف ویژه در حراج ها را تجربه کنید.

تماس با ما

 تهران، محله پونک شمالی، خیابان فجر پنجم، کوچه گلفام، پلاک 4، ساختمان صدف، طبقه دوم، واحد شمالی

  info@tkimiya.com

 09123558732

تمامی حقوق این سایت محفوظ می باشد.
TKIMIYA